Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Γκολ και θέαμα

Για πρώτη φορά την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός κέρδισε τόσο εύκολα σε αγώνα πρωταθλήματος. Αν και συνήθως μπορεί η ομάδα να χαραμίσει το πρώτο ημίχρονο, αυτή τη φορά από την αρχή κιόλας μπήκε σε θέση οδηγού. Από το 13ο δευτερόλεπτο κιόλας. Με πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, μπόλικες φάσεις, επιθετική εμφάνιση, που δεν επέτρεπε στον αντίπαλο να αντιδράσει

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας



Σκόρερ ήταν ο Καρέλης, αλλά δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι πέτυχε το 5ο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Είδηση είναι πως ο Παναθηναϊκός έπαιξε επιθετικό ποδόσφαιρο, με εναλλαγές θέσεων και πως σκόραραν και οι 3 παίκτες που απάρτιζαν την επιθετική του τριάδα. Ο Πέτριτς φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της φυσικής του κατάστασης και σήμερα πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα.

Επίσης, αν και η ταχύτητα του δεν τον βοηθάει, φαίνεται πως ο ρόλος του πάνω στην γραμμή της αντίπαλης περιοχής του περιφερειακού φορ δηλαδή, του ταιριάζει γάντι. Σήμερα πέτυχε ένα γκολ, έβγαλε ασίστ στον Ζέκα ενώ γενικά έτρεξε πολύ, διεκδικούσε μπαλιές ακόμα και στο κέντρο, ενώ δημιουργούσε και έκανε φάσεις.

Ο Μάρκους Μπεργκ ακόμα δεν έχει επανέλθει στο 100% μετά τον τραυματισμό του. Αλλά είναι πολύ θετικό το γεγονός πως δεν φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις και πως σκοράρει, ακόμα και αν δεν βρίσκεται (από άποψη φυσικής κατάστασης) στα επίπεδα που έχουμε συνηθίσει. Σήμερα έχασε αρκετές φάσεις για να σκοράρει, κάτι που κόντρα σε κάποιον θεωρητικά πιο δύσκολο αντίπαλο θα μπορούσε να στοιχίσει. Αλλά μην είμαστε υπερβολικοί. Ακόμα και οι καλύτεροι, έχουν δικαίωμα σε μια μέτρια εμφάνιση. Τι άλλο θέλουμε, βάζει τα γκολ του.

Το εντυπωσιακό απόψε με τον Παναθηναϊκό είναι πως είχε ποικιλία στο σκοράρισμα. Κάθετη μπαλιά από τα πλάγια, ριμπάουντ μετά από κεφαλιά από στημένη φάση, σέντρα από τα άκρα και κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Συν το ότι είδαμε τους παίκτες να αλλάζουν θέσεις. Το γεγονός πως ο Ζέκα εκτέλεσε με το κεφάλι ως σέντερ φορ, μαρτυρά αυτό το γεγονός.

Είναι ευχάριστο να βλέπεις στο γήπεδο να βγάζει η ομάδα την δουλειά της. Και είναι επίσης ευχάριστο να ακούγονται μετά από πόσους μήνες συνθήματα για το πρωτάθλημα. Αυτό γέμιζε, αυτό γεμίζει και αυτό θα συνεχίσει να γεμίζει τον φίλαθλο. Τον Έλληνα φίλαθλο τουλάχιστον. Διότι όταν στον πρώτο γύρο βρίσκεται μακριά από την κορυφή με 5 βαθμούς η ομάδα, ενώ πέρυσι κάποιοι μίλαγαν ακόμα και για υποβιβασμό και βλέπεις σήμερα να έχει γεμίσει η μισή Λεωφόρος, εε σκέφτεσαι πως κάτι δεν πάει καλά με μερικούς οπαδούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου