Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η επιστροφή της Ρασίνγκ!

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την εκπληκτική πορεία πρωταθλητισμού που κάνει η Ρασίνγκ Κλουμπ στην Αργεντινή. Την ερχόμενη Κυριακή, θα έχει την ευκαιρία με νίκη επί της Γοδόι να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ένας τίτλος που έχει να τον γευτεί από το μακρινό 2001. Αλλά με τα φετινά της κατορθώματα, δικαιούται την επιστροφή της στον θρόνο.

Γράφει ο Κωστής Γκόρος

Μετά την καταστροφική περσινή σεζόν, όταν και τερμάτισε 18η μετά το πέρας των δύο πρωταθλημάτων, η ομάδα ανασυντάχθηκε. Με τη δημιουργία του ενιαίου πρωταθλήματος, έφτιαξε ένα ρόστερ ικανό να ανταπεξέλθει σε 19 δύσκολες αγωνιστικές. Και φαίνεται από την πορεία ότι τα κατάφερε.

Η κίνηση-ματ ήταν η επιστροφή του Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός σταρ, μετά από 11 χρόνια σε Ιταλία και Ισπανία, επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε. Επέστρεψε να κλείσει την καριέρα του, δίνοντας της παράλληλα και έναν τίτλο. Ο 35χρονος φορ δείχνει ότι συνήλθε από τους σοβαρούς τραυματισμούς και τα δύσκολα τελευταία χρόνια στην Ίντερ και απέκτησε ξανά επιθετική συνέπεια. Με 6 γκολ και 4 ασίστ σε 16 ματς, είναι το επιθετικό όπλο της Ρασίνγκ.

Τρομερή μεταγραφή αποδεικνύεται και ο Γκουστάβο Μπου. Ο 24χρονος ήρθε από την έτερη διεκδικήτρια του φετινού τίτλου – την Ρίβερ Πλέιτ- και κάνει τα πάντα για να της τον στερήσει. Στην πρώτη του γεμάτη χρονιά σε ομάδα με αξιώσεις, έχει σκοράρει 10 γκολ σε 12 ματς και είναι το έτερον ήμισυ του Μιλίτο στην επιθετική γραμμή. Ένα δίδυμο-φωτιά που σηκώνει το βάρος του σκοραρίσματος φέτος.

Έχοντας την τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, σημαντικό μερίδιο έχει και ο τερματοφύλακας. Σε αυτήν την θέση συναντάμε έναν παλιό γνώριμο από την ΑΕΚ. Τον Σεμπάστιαν Σάχα. Στα 35 του, ο Σάχα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του και είναι από τους βασικούς συντελεστές της πορείας της Ρασίνγκ. 

Μεταγραφή εκ των έσω είναι και ο Σεντουριόν. Ο ταλαντούχος αριστερός εξτρέμ με το δεξί πόδι ωφελήθηκε από τον περσινό του δανεισμό στην Τζένοα και πήρε πολλές εμπειρίες. Έτσι, επέστρεψε στην ομάδα ξεδιπλώνοντας όσα έμαθε στην Ιταλία. Παίκτης που τρέχει συνεχώς, καλός με την μπάλα στα πόδια, διαρκής πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες.

΄΄Αρχιτέκτονας΄΄ της τρομερής πορείας της Ρασίνγκ είναι ο προπονητής Ντιέγκο Κόκα. Νέος σε ηλικία – μόλις 42- και χωρίς να έχει δουλέψει σε μεγάλη ομάδα, κατάφερε να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο με έμπειρους και ανερχόμενους παίκτες. Αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι όλη η ομάδα απαρτίζεται από Αργεντίνους και έναν μόνο Κολομβιανό. Όπως και το ότι έχει μ.ο. ηλικίας τα 25,7 έτη.

Στις 14 του μήνα λοιπόν υποδέχεται τη Γοδόι που δεν δείχνει ικανή να της στερήσει τον τίτλο. Η Ρασίνγκ με νίκη αδιαφορεί πλήρως για το αποτέλεσμα της Ρίβερ. Η επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 13 χρόνια είναι το μόνο που σκέφτονται στην Ρασίνγκ. Παράλληλα, αν κερδίσει, ξεπερνάει σε τίτλους την Ιντεπεντιέντε και θα είναι στην τρίτη θέση πίσω από Ρίβερ και Μπόκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου