Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Νταβίντ Βίγια: Η τύχη και το σφάλμα της Μπάρτσα

Ο Νταβίντ Βίγια ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο, με προορισμό τις ΗΠΑ και την New York City F.C. Όντας 32 προς 33 χρονών είναι λογικό να προτιμήσει πλέον ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Με αφορμή την εν λόγω είδηση, βρίσκω την ευκαιρία να εκφράσω ακόμα ένα "Μπλαουγκράνα" παράπονο μου.

Γράφει ο Ραφαήλ Νησιάγκας



Ο Νταβίντ Βίγια λοιπόν θεωρώ πως αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους εν ενεργεία επιθετικούς του πλανήτη. Θυμάμαι που την 5ετία 2005-2010 ήταν ένας πραγματικός διάολος στη Βαλένθια, αποχωρώντας με 217 εμφανίσεις, 128 γκολ και 53 ασίστ. Πολλές ασίστ για σέντερ φορ. Δείγμα του ότι ήταν χρήσιμος και εκτός περιοχής.

Τα 40 εκατ. ευρώ της Μπαρτσελόνα το 2010 μόνο έκπληξη δεν μου προκάλεσαν. Στην ομάδα της Καταλονίας ταίριαζε γάντι. Αν και εκνευριζόμουν όταν έβλεπα να μην αξιοποιείται σωστά και μερικές φορές να παίζει στα άκρα αντί της επίθεσης, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που με εντυπωσίαζε και αποτελούσε πάντα έναν από τους καλύτερους της ομάδας. Ήταν και λίγο αντί-σταρ μεταξύ μας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα γκολ του και την εμφάνιση τους στο 5-0 επί της Ρεάλ το 2010 και στο 3-1 με την Μάντσεστερ στον ευρωπαϊκό τελικό του 2011. Ένας παίκτης που και στην Ατλέτικο φέτος, έδειξε πως και να μην σκοράρει πάντα είναι πολύτιμος. Είτε για την ανάπτυξη του παιχνιδιού, είτε για το ομαδικό πρέσιγνκ. Και να μην ήταν πάντα από τους κορυφαίους, δεν θα έλεγες ποτέ "πέτα τον έξω". Θα έβλεπες πως ήταν ένας τίμιος παίκτης, ένας μαχητής που έτρεχε και προσπαθούσε όλη την ώρα.

Την 3ετία του στην Μπαρτσελόνα την ολοκλήρωσε με 116 εμφανίσεις, 48 γκολ και 17 ασίστ. Κατέκτησε όμως τα πάντα και είχε τεράστιο μερίδιο. 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο, 2 σούπερ καπ, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 ευρωπαϊκό σούπερ καπ και 1 παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Δεν ήθελα με τίποτα να φύγει το καλοκαίρι. Και τώρα που αποχώρησε από την Ατλέτικο και πάλι θα τον ήθελα. Θα έκανε την διαφορά που δεν έχει κάνει ο Νεϊμάρ και που δεν έκανε φέτος ούτε ο Μέσι.

Καλή του τύχη στην Αμερική. Αλλά θα πρέπει να ξέρει πως θα λείψει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μακάρι να ξαναεμφανιστεί επιθετικός με τα ίδια χαρακτηριστικά. Μόνο ο Λουίς Σουάρες είναι στο στυλ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου