Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η Καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Προ ολίγων ημερών έγινε η κλήρωση για τα Play-Off και η κληρωτίδα είχε κέφια. Με το καλημέρα ανέδειξε μεγάλους αγώνες. Τα παιχνίδια που βγήκαν μέσα από την κληρωτίδα, μπορούν να ανατρέψουν τα φαβορί από την πρώτη, κιόλας, αγωνιστική...

Γράφει ο Γιώργος Δεδούσης




"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", είναι η παροιμία που έχει βγάλει ο σοφός λαός για να δείξει πόσο σημαντική είναι η αρχή για να πετύχει κάποιος τον στόχο του. Αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα για τις ομάδες. Το τελευταίο σφύριγμα στα γήπεδα της Football League μπορεί να έκρινε ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, όμως η κληρωτίδα έβγαλε παιχνίδια φωτιά που μπορούν να κάνουν το πρωτάθλημα άνω κάτω. Πάμε να δούμε ένα προς ένα τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής.

Κασσιόπη-Ολυμπιακός Βόλου: Με το καλημέρα οι δυο πρωταθλητές των δυο ομίλων τίθενται αντιμέτωποι. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει από τώρα την μία ομάδα που θα ανέβει κατηγορία. Αυτό μπορεί να γίνει διότι οι δυο ομάδες έχουν μπει με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τις υπόλοιπες. Έτσι μία ήττα μιας εκ των δυο έχει διπλή σημασία. Η άμεση ανταγωνίστρια θα ξεφύγει με τρεις βαθμούς και θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι η αυτή που θα ανέβει κατηγορία, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στις έμμεσες ανταγωνίστριες της να την φτάσουν στον ένα βαθμό, αναπτερώνοντας το ηθικό τους, και ρίχνοντας το δικό της. Όμως υπάρχει και η ισοπαλία. Ένα αποτέλεσμα που συμφέρει και τις δυο διότι θα κρατήσουν την πρωτοπορία, έστω και με βραχεία κεφαλή.

Ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι του νέου πρωταθλήματος είναι ο αγώνας μεταξύ ΑΟ Χανίων και Ηρακλής Ψαχνών. Η νεοφώτιστη ομάδα του ΑΟ Χανίων έδειξε από την αρχή πως έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Δεν ανέβηκε κατηγορία για να παραμείνει σε αυτή μόνο, αλλά στόχος της ήταν τα μεγάλα σαλόνια. Έτσι κατάφερε να μπει στα Play-Off και να παλέψει για την άνοδο. Από την άλλη πλευρά τα Ψαχνά έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από τα Χανιά καθώς τα τελευταία χρόνια τερματίζουν συνεχώς στην τετράδα και μπαίνουν στα Play-Off. Καμία χρονιά, όμως, δεν κατάφεραν να κάνουν το μπάμ ανεβαίνοντας στην Superlegue. Ευελπιστούν να το κάνουν φέτος. Η εμπειρία που διαθέτουν τα Ψαχνά δεν μετράει σε αυτό το πρωτάθλημα καθώς το πλεονέκτημα το έχει ο ΑΟΧ αφού προηγείται με ένα βαθμό. Ωστόσο αυτός ο αγώνας μπορεί να αντιστρέψει το πλεονέκτημα ή απλώς να κάνει τα όνειρα του ΑΟΧ να πάρουν σάρκα και οστά.

Το επόμενο παιχνίδι γίνετε στην Θεσσαλονίκη όπου ο Ηρακλής αντιμετωπίζει τον Φωστήρα. Τα λόγια είναι περιττά για την ιστορία του Ηρακλή. Ομάδα που εξαιτίας πλαστής ενημερότητας έπεσε στο πρωτάθλημα της τότε Δ Εθνικής (που έχει καταργηθεί πλέον), παρόλο που είχε κερδίσει την παραμονή στην Superlegue. Το 2012 εξαγόρασε το ΑΦΜ της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και αγωνίστικε στην Football League2 και πέρυσι επέστρεψε στη Football League εξαιτίας της αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο είναι να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία και να συνεχίσει την μεγάλη ιστορία του. Από την άλλη ο Φωστήρας είναι η ομάδα που μπήκε στα Play-Οff από το “παραθυράκι”. Στην τελευταία αγωνιστική μέσα από συνδυασμό αποτελεσμάτων κατάφερε να μπει στο πρωτάθλημα για την διεκδίκηση της ανόδου. Μέχρι πέρυσι έπαιζε και αυτός στην κατηγορία της Football League2. Ομάδα του δευτέρου γύρου. Η ανοδική της πορεία και η είσοδο της στα Play-Off οφείλεται στην καλή αγωνιστική κατάσταση του δευτέρου γύρου. Το πλεονέκτημα που έχει ο Φωστήρας έναντι του Ηρακλή, με ένα βαθμό, δεν σημαίνει τίποτα. Όλα μπορούν να ανατραπούν και εκεί που είναι σε πλεονεκτική θέση να βρεθεί σε δυσμενή. Αντίθετα ο Γηραιός θέλει μόνο την νίκη γιατί αλλιώς θα μπει από την αρχή σε μπλεξίματα καθώς θα μείνει πολύ πίσω στην βαθμολογία.

Τέλος το παιχνίδι Νίκη Βόλου-Αιγιακού θα κλείσει την πρώτη ημέρα των Play-Off. Καμία από τις δυο ομάδες δεν έχει βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση. Να κυνηγάει δηλαδή την άνοδο. Η έτερη ομάδα του Βόλου προηγείται ένα βαθμό του Αιγιακού. Μονόδρομος για τον Βόλο είναι το όνομα του, η Νίκη. Ο λόγος είναι ότι θέλει να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό που είναι η “μισητή” αντίπαλος του καθώς εδρεύουν στον ίδιο νομό. Από την άλλη το ίδιο θέλει και ο Αιγινιακός, για να περάσει τον Βόλο και να τεθεί αυτός σε θέση ισχύος. Αυτός που θα το θελήσει ποιο πολύ, θα κατακτήσει και την νίκη.

Υ.Γ.: Το παιχνίδι Κασσιόπη-Ολυμπιακός Βόλου θα γίνει την Τρίτη 8 Απριλίου στις 18:00 ενώ τα παιχνίδια Α.Ο. Χανιά-Ηρακλής Ψαχνών, Ηρακλής- Φωστήρας, Νίκη Βόλου-Αιγινιακός θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου